Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi : Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi kurulum çalışmalarına, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın öncülüğünde 2015 yılında başlanmıştır. Kütüphane, 125.000 m² alanda 5.500 kişilik oturma kapasitesi ile okuyuculara hizmet vermektedir.
Koleksiyonda 2.168.302 kitap, 25.017 adet basılı dergiye ait 2.948.290 süreli yayın olmak üzere 5.048.493 basılı kaynak mevcuttur. Ayrıca, erişim sağlanan 73 ana veritabanına ait 233 adet veritabanı içeriğinde; 950.000 e-kitap, 7.500.000 elektronik tez ve 125.000’e yakın e-dergiye ait 300.000.000’dan fazla makale, rapor, vb. bulunmaktadır. Bu bilgi kaynaklarının okuyuculara sunum hizmetleri modern kütüphanecilik anlayışı ile verilmektedir. Millet Kütüphanesi, ülkemizin en büyük kütüphanesi olup koleksiyonları ve hizmetleri açısından dünyanın sayılı kütüphaneleri arasına girmeyi amaçlamaktadır.
T.C. Cumhurbaşkanlığı Mevzuat Bilgi Sistemi : Mevzuat Bilgi Sisteminde, Resmî Gazete’de yayımlanan kanunlar, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri, yönetmelikler, tebliğler ve diğer düzenleyici idari işlemler tek metin haline getirilir ve güncel olarak yayımlanır. Mevzuat Bilgi Sisteminin mobil uygulaması, App Store ve Google Play Store platformları üzerinden kullanıma sunulmuştur. Bu uygulamada yer alan zengin arama kriterleri ve kullanıcı dostu sade ara yüzle mevzuata kolayca ulaşılabilmektedir. Mevzuat Bilgi Sisteminden ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz. Mevzuatın daha sonraki tarihte yürürlüğe girecek hükümleri Mevzuat Bilgi Sistemine yürürlüğe giriş tarihinde işlenir.
T.C. Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri : Devlet ve toplum hafızasını barındıran arşiv belgelerini arşivcilik standartları ve gelişen teknolojiler çerçevesinde tespit etmek, derlemek, korumak ve araştırmaya açmak suretiyle kamuoyuna güvenilir, kaliteli ve hızlı erişilebilen arşiv hizmetlerini sunmak ve kamu belge yönetimini etkinleştirmektir.
Milli Kütüphane Başkanlığı : Sıradan bir kütüphanenin ötesinde, milli bir arşiv, müze ve araştırma merkezi niteliği taşıyan Milli Kütüphane Başkanlığı gerçekleştirdiği hizmetlerle, Türk kültür, bilim, edebiyat ve sanat hayatına katkıda bulunmaktadır.
RAMİ Kütüphanesi : İstanbul’un En Büyük Kütüphanesi! Geçmişi 18. yüzyılın ortalarına dek uzanan Rami Kışlası, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yoğun gayretleriyle yürütülen aslına uygun restorasyon, renovasyon ve yeni inşa çalışmalarının tamamlanmasıyla Rami Kütüphanesi olarak yeniden hayat buldu.Her yaştan okuyucunun ihtiyacına cevap veren koleksiyonu, ihtisas kütüphaneleri ve yaşam alanlarıyla Avrupa’nın en büyük kütüphane kompleksi olarak öne çıkan Rami Kütüphanesi, 2023 yılının Ocak ayında okuyucularına kapılarını açtı.
Türk Tarih Kurumu Kütüphanesi : Türk Tarih Kurumu Kütüphanesi, Türk tarihi, Türkiye tarihi ve bunlarla ilgili konularda zengin ve değerli bilgi kaynaklarına sahip olan tek ihtisas kütüphanesidir.
Diyanet İşleri Başkanlığı Dijital Yayınlar Platformu : Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, sahih kaynaklara dayanarak toplumu din konusunda aydınlatma, toplumun tüm kesimlerine yönelik ihtiyaç ve beklentileri karşılama görevleri doğrultusunda Dijital Yayınlar Daire Başkanlığınca hazırlanan dini, ahlaki, tarihi ve kültürel içeriklerin sunulduğu bir platformdur.
Erişim için : - https://yayin.diyanet.gov.tr - https://kuran.diyanet.gov.tr - https://hadis.diyanet.gov.tr - https://www.diyanet.tv - https://cocuk.diyanet.gov.tr
Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı : Yazma eserlerden ücretsiz faydalanmak için öncelikle üyelik girişi yapınız.Daha sonra kullanıcı adı altındaki Ücretsiz Faydalanma menüsüne girerek belirtilen eser talep adımlarını uygulamak suretiyle talep oluşturunuz.
Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü : İnsanlıkla yaşıt bir bilim dalı olan biyografi, toplumların sosyal ve kültürel gelişmişliğinin de önemli göstergelerinden biridir. Bu anlamda dünyanın en zengin biyografi geleneği, İslam medeniyetine ve dolayısıyla onun önemli bir parçası olan Türk toplumuna aittir. Özellikle Osmanlı Dönemi, başta şair biyografileri olmak üzere, bilginler, devlet adamları, hattatlar ve musikişinaslardan çiçek yetiştiricilerine kadar her konuda, pek az topluma nasip olacak zenginlikte bir biyografi geleneğine sahiptir. Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü başlangıçtan günümüze kadar Türk edebiyatına ait şair ve yazarların biyografilerini modern biyografi anlayışına göre ele alan bir çalışmadır. Genel Ağ ortamında bütün dünyanın hizmetine sunulan Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü, belirli aralıklarla yeni araştırmalar ışığında güncellenecektir.
Dijital Verimlilik Kütüphanesi : Dijital Verimlilik Kütüphanesi; verimlilikle ilgili süresiz yayınlar, Anahtar Dergisi, Verimlilik Dergisi ve Etki Analizi Raporları’ndan oluşmaktadır. Verimlilikle ilgili farkındalığı artırmak amacıyla geliştirilen ve verimlilik konusunda 700'ü aşkın yayının yer aldığı Dijital Verimlilik Kütüphanesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından oluşturularak hayata geçirilmiştir. Bu kapsamda; kitaplar, araştırma ve inceleme sonuçları, sektör raporları ve kılavuzlar gibi birçok türde esere Dijital Verimlilik Kütüphanesi üzerinden erişim sağlanabilmektedir. Bakanlığımızın aylık yayımladığı "Anahtar" ve üç¸ ayda bir yayımladığı "Verimlilik" dergileri ile Bakanlığımızca sağlanan teşvik ve desteklerin ekonomik, sosyal ve kültürel etkilerinin değerlendirildiği Etki Analizi Raporları da Dijital Verimlilik Kütüphanesi’nde erişime açılan kaynaklar arasında yer almaktadır.
TürKomp (Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı) : Ülkemiz coğrafyasında üretilen ve tüketilen, işlenmiş-işlenmemiş tarımsal ürünler, besin öğeleri bileşimleri ve enerji değerleri yer alır. TürKomp’ta 14 gıda grubundan 645 gıdaya ait 100 gıda bileşeni için yaklaşık 63.000 gıda bileşeni ve enerji değeri verisi bulunmaktadır. Aramalar menüsünden gıdaya, bileşene, beslenmeye ve gıda gruplarına göre arama yaparak gıdaların besin ögeleri ve enerji değerlerine ulaşabilir; bileşenlere göre gıdaları çoktan aza doğru sıralayabilirsiniz.Beslenme çantası ile, günlük diyetinizde yer alan gıdaların içeriğini kolaylıkla hesaplayabilir ve gıdaları karşılaştırma uygulamasıyla 2 farklı gıdaya ait bileşen değerlerini aynı ekran üzerinde görebilirsiniz. Gıda tanımlama sistemi Langual ile benzer özelliklere sahip gıdaları başka ülkelere ait veri tabanlarında yer alan verilerle de karşılaştırabilirsiniz.
UNESCO : UNESCO tarafından yayınlanan tüm rapor, kayıt ve bibliyografik verilere erişebilir, ülke incelemelerinde bulunabilirsiniz. Kayıtlar üzerinde İngilizce, Fransızca ve İspanyolca dillerinde tarama yapabilirsiniz.
World HealthOrganization (WHO) : Sağlık profesyonelleri, araştırmacılar, politika ve karar vericiler, öğrenciler ve kamuoyu tüm WHO yayınlarını ücretsiz olarak indirebilir veya çevrimiçi olarak sipariş edebilir. Bilgi kaynakları ayrıca, biyomedikal ve halk sağlığı alanında geniş bir yelpazedeki konu alanlarını kapsayan çok çeşitli profesyonel ve teknik referans ve bilgi hizmetleri sunmaktadır.
The European Library Portal : Avrupada bulunan 48 milli kütüphanenin elektronik ve basılı kaynaklarını taramaya olanak sağlar. Kullanıcılarımız basılı veya elektronik olan bu kaynaklardan istekte bulunabilir. Çok zengin bir içeriğe sahip olan bu koleksiyonda ücretsiz olarak erişilebilen kaynaklar da yer alır.
DergiPark : TÜBİTAK-ULAKBİM tarafından yürütülmeye başlanan DergiPark Projesi ile ulusal akademik dergilerin kalitesini ve uluslararası etkisini artırmak amacıyla elektronik ortamda bir dergi yönetim sistemi kurulmuş ve dergi barındırma hizmeti verilmeye başlanmıştır.
TRDizin : ULAKBİM tarafından oluşturulmakta olan TR Dizin; Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler temel konularında, Diş Hekimliği, Eczacılık, Mühendislik, Temel Bilimler, Sağlık Bilimleri, Veterinerlik, Sosyal ve Beşeri Bilimler alt konu alanlarında dergileri içermektedir.
Zenodo : Zenodo, bir OpenAIRE ortağı ve açık kaynak, açık erişim ve açık veri öncüsü olan CERN tarafından kurulan toplayıcı bir arşivdir.
Zotero : Araştırma ve alıntı kaynaklarını toplamak ve yönetmek için tarayıcı eklentisi olarak kullanılan açık kaynak kaynakça yönetimi yazılımıdır.
TEDBİZ : Tebdiz, bir başka ifadeyle “Türk Edebiyatı Bağlamlı Dizin ve İşlevsel Sözlük” projesi, temelleri 2007 yılına dayanan ve edebi metinlerin bağlamlı dizin ve işlevsel sözlüğünü oluşturmayı amaçlayan geniş kapsamlı bir çalışmadır. Tebdiz projesi ile; Türk dili ile yazılmış olan eserlerdeki sözcüklerin, hangi sözcüklerle bir araya getirildiği, hangi anlamlarda ve bağlamlarda kullanıldığı ortaya konulabilmektedir. Ayrıca, edebî eserlerdeki folklorik unsurlar tespit edilebilmekte, dilin tarihsel süreçte geçirdiği değişim takip edilebilmektedir. Bunun yanı sıra, şair/yazarların üslupları hakkında, somut ve istatistikî verilere de ulaşılabilmektedir.
TheGlobalEconomy.com : TheGlobalEconomy.com, dünya ekonomisi ile ilgilenen kullanıcılara yönelik bir veri tabanıdır. Uzmanlık gerektirmeyen dolayısı ile geniş bir kitleye yönelik olarak temel kavramları ve ilişkileri açıklayan kısa ve basit makaleler içermektedir. Kullanıcılar ülkeleri zaman içinde karşılaştırabilir, küresel, kıtasal ve bölgesel sıralamalara bakabilir ve belirli bir göstergenin bir ülkede zaman içerisinde nasıl bir gelişim gösterdiğini takip edebilirler. Mevcut olan bütün verilerin indirilebilmesinin yanı sıra bu verileri sınıflarında kullanmak isteyen eğitimcilere ve öğrencilere ücretsiz hizmet sunmaktadır.